BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заявки за включване в проекта за патронажна грижа могат да се подават по телефона

Община Шумен стартира изпълнението на проект BG05M9OP001-2.101-0098 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Шумен“ – Компонент 3. Дейностите са насочени към лица, които се нуждаят от почасови услуги, включително и към хора с увреждания или в невъзможност от самообслужване, застрашени в най-голяма степен от COVID-19. В тях са включени доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително и лекарства (закупени със средства на потребителите), както и заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги (също със средства на потребителите).

За целите на проекта сe наемат служители, които се назначават поетапно в зависимост от заявените потребности. Община Шумен осигурява транспорт на персонала, който предоставя услугите от/до домовете, както и лични предпазни средства и дезинфекциращи препарати. На телефонен номер 0879/904 770  могат да се подават заявки за ползване на изброените услуги всеки работен ден от 08:30 до 17:30 часа.

Предвидено е осигуряване на услуги на минимум 349 нуждаещи се лица от следните целеви групи: възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване; хора с увреждания; възрастни в риск, лице, което е в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; в случай, че лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19; самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!