BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна II Международен юношески турнир по баскетбол „Костадин Димитров“

Започна второто издание на Международния баскетболен турнир за юноши в памет на незабравимия треньор по баскетбол – Костадин Димитров.

В тазгодишната надпревара се включват четири отбора от три държави – националният отбор на България до 17 г.; националният отбор на Северна Македония до 18 г.; сборен отбор на южна Сърбия – КК Оканик до 18 г. и БК Шумен до 18 г.

„Вече втора година организираме турнира, надявам се да го превърнем в традиция. И тази година награди ще бъдат присъдени за класиралите се на първо, второ и трето място. Имаме и специална статуетка за най-полезен играч на турнира“. Това каза днес пред журналисти  Янко Янков – изпълнителен директор и треньор на баскетболния клуб в Шумен.

Очакванията на треньорите на 4 отбора са за равностойни мачове. Целта на турнира е младите баскетболисти да натрупат опит, както и да покажат постигнатото от тях ниво. С този турнир започва подготовката за Световното първенство по баскетбол, което ще се проведе през юли 2020 г.

Нагласата за капитаните и на четирите отбора е турнира да завърши с победа.

Гости на турнира ще бъдат и представители на единствените републикански шампиони на България по баскетбол за момчета до 14 години, които завоювали престижната титла преди 60 година на държавното първенство в София. Те ще бъдат почетени с поздравителни адреси.

Мачовете ще се играят днес и утре  в „Арена Шумен“ при вход свободен.
Формат на надпреварата е полуфинали и финали при следната програма:

12.10.2019 (събота) – Полуфинали:
15.00 ч. Северна Македония U18 – КК Оканик U18 ( Сърбия )
17.00 ч. Откриване
17.15 ч. Шумен U18 – България U17

13.10.2019 (неделя)
09.00 ч. Мач за 3-то място
11.00 ч. Финал
13.00 ч. Награждаване

Костадин Димитров Кунев – Тренера е роден на 3 януари 1930г. в село Кюлевча обл. Шумен.

От 1955 г. до пенсионирането си е работил  като треньор на всички възрасти мъжко и женско направление в град Шумен. През 1961 г.  завършва треньорска школа към ВИФ град София.  От 1965 до 1969 г. е бил треньор на юношеския национален отбор с помощник Омуртаг Кузманов.

Получавал е много грамоти, поздравителни адреси, плакети за огромния му принос за развитието на баскетбола в град Шумен и в страната.

Като съдия по баскетбол три пъти е удостояван със златна значка на БФБ. До навършване на 70 годишна възраст е бил дежурен представител на БФБ.

Турнирът се организира от местния БК Шумен, Община Шумен и БФ Баскетбол.
shumenonline.bg

Материалът Започна II Международен юношески турнир по баскетбол „Костадин Димитров“ е публикуван за пръв път на Shumen Online – Новини от Шумен и региона.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!