BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Експертен съвет ще чертае стратегически план за спасяване от воданата криза

Петчленен Експертен съвет към Общински съвет Шумен, който да предложи мерки и изготви стратегия за справяне с водната криза, предлага да се създаде съветникът Явор Якимов от групата на ВМРО.

В проекто решението съветникът предлага начело на Експертния съвет да бъде избран зам.кметът  по екология и стротиелство на община Шумен инж. Боян Тодоров, а като членове – представител на общинска администрация, представител на ВИК Шумен и двама представители на инженерната камерата на строителите, специалисти по хидроинжинерство.

Според направеното предложение срокът на действие на експертния съвет е едногодишен, като в края на дейността си ще се отчете пред Общинския съвет с доклад. Членовете на Експертния съвет по водата ще заседават ежеседмично, като затова няма да получават заплащане.

В срок до 22 юни изпраните експерти ще имат за задача да изготвят  план с набелязани стратегически мерки за справяне с водната криза, както и да представят план за действие, който местният парламент да приеме.

Акцент в дейността на Експертния съвет са мерки за подобряване на състоянието на водопреносната мрежа от язовир „Тича”, възможността за включване на алтернативни водоизточници, включването към системата „Дунав”, подобряването на ВИК мрежата в община Шумен и възможност за закупуването на хидрофорни     съоръжения за училища, детски градини, социални домове, старчески домове, МБАЛ Шумен. По време на дейността си експертите ще бъдат подпомагани от Общински съвет Шумен и общинска администрация Шумен.

Предложението ми е породено от факта , че в последно време се наблюдават хаотични действия и липсва целенасоченост в действия за справяне с наближаващата водна криза в община Шумен„, мотивира докладната си записка до Общински съвет Шумен Якимов и допълва:

В общественото пространство се налага мнението , че общински  съветници и кмета на общината не знаят какво да правят и как да решат проблемите с водата и има хаос в действията им. Според мен е наложително да се създаде такава сруктура с цел да предлага конкретни мерки и да координира действията ни за решаване на проблема с водата в Шумен„.

Според общинският съветник това ще прекрати популистките  и политически изказвания, а думата ще се даде  специалистите.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!