BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дамите на „Олимпия” (Шумен) загубиха и от „Пирин АД” (Благоевград)

„Олимпия” (бели фланелки) – „Пирин АД” (зелени фланелки) Снимка: Салим Салих

Дамите на „Олимпия” (Шумен) загубиха поредния мач от Държавното първенство за жени. Двубоя с гостите от „Пирин АД” (Благоевград) се игра на стадион „Хитрино” пред около 100 зрители и премина оспорвано. Домакините имаха доста проблеми за мача – голяма част от футболистките бяха болни. Наложи се на вратата да застане централната нападателка Никола Рибанска, а в игра да влезе и треньорката на тима Албена Тодорова.
„Олимпия” започна срещата с 10 състезателки, което се отрази на играта. Гостенките от Благоевград се възползваха от ситуацията и бързо решиха успеха си в мача. Още в 3-та мин. Ани Данаилова получи извеждане в наказателното поле на домакините и от близко разстояние заби топката в мрежата – 0:1. Рано падналият гол мобилизира младите дами на „Олимпия”, които изнесоха играта по-напред. Прибързаността и неопитността в атака обаче станаха причина за нереализиране на няколко изгодни ситуации пред вратата на Мария Богданова. Гостенките, водени от капитанката Силвия Джалева, бързо взеха инициативата и се настаниха трайно в игралното поле на „Олимпия”. При няколко опасни атаки невероятни спасявания направи Никола Рибанска. В 25-та мин. Силвия Джалева премина през няколко състезателки на „Олимпия” и от границата на наказателното поле простреля за втори път вратата на домакините – 0:2.
През втората част гостенките отново владееха инициативата и реализираха още пет гола във вратата на „Олимпия” – дело на Гергана Петкова (3), Катерина Равнална и Силвия Джалева. В края на мача два гола вкараха и дамите на „Олимпия”. В 80-та мин. Женя Стрезова простреля вратата на „Пирин” от пряк свободен удар, а минута преди последния съдийски сигнал, след вътрешна смяна, Никола Рибанска от 30-35 метра също превзе вратата на гостенките, оформяйки крайното 2:7.
Въпреки четвъртата загуба от началото на първенството близо 100-те зрители дълго аплодираха не само гола на Никола Рибанска, но и всички футболистки на „Олимпия” за самоотвержената им игра през целия двубой.
В следващия V кръг на 9 октомври (събота) от 15.30 ч. „Олимпия” (Шумен) отново е домакин в Хитрино на „Супер спорт” (София).
Салим Салих
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Зелен коридор” днес, томбола за ваксинираните

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!