BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Горя дърводелски цех в село Салманово

Снимка: 24shumen.com

На 17 сигнала за пожари са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните три денонощия, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. Един от тях е с материални загуби.
На 3 октомври в 3.32 часа е получено съобщено за пожар в ел. табло в дърводелски цех в село Салманово. Към горския разсадник веднага е насочен противопожарен екип на РС ПБЗН-Шумен. Огнеборците заварили да горят дървени заготовки и голямо количество талаш на пода в цех за дървообработване. На помощ в гасенето пристигнал втори екип от Шуменската пожарна. В пламъжите са унищожени промишлено оборудване, 5 куб.м дървени заготовки, ел. табло, около 20 м захранващи кабели, сигнална инсталация и инсталация за сгъстен въздух. Причина за пожара – късо съединение в ел. таблото. Спасени са сграда, 30 куб.м дървени заготовки, три мотокара. Пожарът е ликвидиран с помощта на 8 000 литра вода.
200 декара иглолистна гора е спасена от опожаряване след бързата реакция на екип от участъка на пожарната в Смядово, който ликвидирал пожар в сухи треви край града. Погасен е пожар в комин в жилище на ул. „Васил Левски” в Смядово, който е без материални щети. Пожари в сухи треви и храсти са погасени на 2 срещу 3 октомври в селата Калино, Градище, Векилски, където е спасена от опожаряване 50 декара широколистна гора, Пет могили – спасена е 30 декара широколистна гора.
В петък срещу събота огнеборците са ликвидирали пожари в сухи треви в двор на ж.к. „Херсон” в Шумен, по пътя за село Осмар, в село Осеновец, в кв. „Кус” на Каолиново и в село Конево. Всички са без материални загуби.
През последните 24 часа са погасени пожари в сухи треви в селата Ивански, Градище, Звегор и Велино. Всички са без материални щети.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛекоатлетически крос „Златна есен“ ще се проведе в Шумен
Следваща статияЗадигнаха акумулатор от „Тойота“ в Нови пазар

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!