BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВиК-Шумен започва масова проверка на водомери и шахти

Представители на „ВиК – Шумен“ започват проверки на техническото състояние на водомерните възли и отчитане на водомерите.

Грижата за доброто състояние на водомерните шахти е задължение на клиента съгласно чл.5.1 и чл.5.14 от Общите условия за предоставяне на В и К услуги на потребителите от В и К оператор. Клиентите, също така, следва  да осигуряват свободен и безопасен достъп до водомерните шахти на длъжностните лица, упълномощени от „В и К – Шумен“.
Водомерните шахти в имотите на клиентите, след края на зимния сезон, трябва да бъдат почистени и подготвени от тях за безопасна експлоатация и при необходимост – да бъдат извършени съответните ремонти дейности. В случай на установена неизправност и повреди по водомерния възел и присъединителните елементи, потребителят следва да уведоми В и К оператора.
За изпълнение на дейността си, свързана с водомерите, упълномощените от „В и К – Шумен“ длъжностни  лица имат право на свободен достъп до измервателните уреди.

Задълженията на В и К оператора във връзка с водомерите, включват:
-проверка на състоянието и изправността на водомерните възли и присъединителна апаратура и отстраняване на констатираните повреди;
-подмяна на водомери с изтекъл метрологичен срок или повредени;
-отчитане на показанията на средствата на измерване при условията и сроковете определени от общи условия за предоставяне на В и К услуги чл.7 ал.6 от общите условия;
-уведомяване на  потребителите за констатирани проблеми във вътрешната водопроводна инсталация
Клиентите ще бъдат информирани за  датата на посещение на служител на „ВиК – Шумен“ за проверка на техническото състояние на водомерния възел и отчитане на водомера чрез разлепени информационни съобщения или на единния номер 0700 500 54.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!