BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Важно за безработните: Спират да текат сроковете за обезщетенията

Спират да текат всички нормативно определени срокове, касаещи определяне на правото и получаването на парични обезщетения при безработица. Това съобщават от Дирекция „Бюро по труда“ Шумен, като промените са за времето на извънредното положение.

Лицата, желаещи да подадат документи за получаване на обезщетения при безработица ще могат да се регистрират в бюрото по труда и да подадат документи за получаване на обезщетения в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение, като подадените в този период документи ще се смятат за подадени в срок т.е. няма да търпят санкция поради забавяне.

Агенция по заетостта съвместно с ДА ЕУ са активирали общо 6 електронни административни услуги на Агенцията по заетостта. Същите на този етап са достъпни през Единен портал за достъп до електронни административни услуги на ДА ЕУ, раздел „Социални дейности“/„Безработица и насърчаване на заетостта“, линкът към който е:

https://egov.bg/wps/portal/egov/services/social-services/unemployment

Електронните административни услуги включват:

Всяка услуга е с подробно описание и с директен достъп до съответния електронен формуляр за попълване.

Във връзка с издадената заповед на Министерство на здравеопазването за ограничаване пътуването от и до областни центрове всички регистрирани безработни лица от населени места, посещаващи ДБТ в областния център, следва последователно: да  ограничат посещенията в ДБТ/отлагане на планираната стъпка от ИПД; за необходимостта, в случай на посещение в ДБТ в областен център лицата трябва да носят регистрационната си карта, с която на контролно-пропусквателните пунктове да доказват целта на пътуването си към областния център.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!