BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бюджетната комисия отхвърли предложението за смени в състава на постоянни комисии

Докладната записка, внесена от съветника Добромир Драев, предлагаща смяна на председателите и зам.-председателите на постоянни комисии в Общински съвет-Шумен, които са от ГЕРБ, беше отхвърлена единодушно от Постоянната бюджетна комисия.
По време на кратките дебати съветниците Васил Тодоров и Детелина Куртева се изказаха против разглеждането на докладната записка. Красимир Костов изказа противно мнение – докладната трябва да се обсъди, защото е фрапиращ пример за политическа наглост, който трябва да бъде заклеймен. Костов каза още, че Драев е политическо джуде, което посяга към короната без да има право за това. Сунай Садък подкрепи Костов и отбеляза, че „някои хора не могат да ни пускат по пързалката”. Според Красимир Костов мотивите в докладната записка са изпълнени с лъжи и неверни предположения. По думите му докладната показва невисока интелигентност и напиране към властолюбие на нейния автор и е необходимо да бъде порицана.
Бюджетната комисия подкрепи предлаганите текущи промени в бюджета на Община Шумен. Те са направени след предложения от директора на ОП „Чистота” за закупуване на автомобил за транспортиране на работници на стойност 58 000 лв. и на директора на ОП „Строителство и благоустройство” за придобиване на лек автомобли втора употреба с 4+1 места.
Съветникът Красимир Костов попита има ли увеличение на заплатите на служителите с 10% и защо няма докладна записка за размера на заплатата на кмета на общината. В отговор зам.-кметът по финанси Татяна Костова заяви, че от 1 януари заплатите на служителите са увеличени с 10%, а работата относно актуализирането на възнагражданието на кмета ще бъде ускорена.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Зелен коридор” за ваксиниране и в събота

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!