BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ББК „Пътища“ стяга трети национален протест на 8 октомври

Снимка: 24shumen.com

Българската браншова камара „Пътища“ организира трети национален протест на 8 октомври на фирмите от бранша. Това е поредната стъпка от действията на пътните строители, които искат да им бъдат изплатени изработените средства, както и да получат нови поръчки.
В документа пътните строители обвиняват министъра на регионалното развитие Виолета Комитова в неглижиране на проблемите им.
Припомняме, че държавата дължи над 37 000 000 лева на шуменската фирма „Автомагистрали Черно море“.
Ето и пълният текст на декларацията:

Управителният съвет на Българска браншова камара “Пътища” неколкократно алармира за положението, в което бе поставен пътния бранш през последните пет месеца. Неглижирането и абсурдното поведение на държавните институции към действащите, резултат на проведени в конкурентна среда, след обществени поръчки по ЗОП, и НАПЪЛНО ЗАКОННИ, договори, ще доведе до необратими последици на състоянието на Републиканската пътна мрежа.
Предоставяли сме неведнъж фактическата обстановка.
В последните дни сме свидетели как министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова демонстративно неглижира бранша, като се опитва да омаловажи важността му, твърдейки, че в България има над 21 000 строителни фирми, а пътно-строителните били около 28—30. ББКП е обединител на фирмите в сектора, в организацията членуват 83 компании, които се занимават изцяло с пътно строителство. В Централният професионален регистър, в който са включени всички легитимно изпълняващи дейност фирми, бройката на компаниите от всички сегменти на строителството е 6385. Всички други попадащи в статистиката, са регистрирани и с такава дейност, но това не ги прави автоматично строители. За да изпълнява дейност всяка фирма трябва да бъде регистрирана в Централния професионален регистър.
Политическото говорене и опитите за очерняне на пътно—строителния бранш рискуват хляба на хиляди съвестни граждани на Република България.
Вече втори месец ББКП очаква предложение за решение на създалата се ситуация. В четвъртък бе изпратено ново писмо с искане за среща с министър председателя. Все още отговор няма.
Ние от ББКП сме силно обезпокоени за предстоящия зимен сезон. В публичното пространство се обявяват дати и обещания, че ще бъдат осигурени средства. Но такива все още не са предоставени на фирмите. Това поведение е необяснимо, особено в светлината на заслужаващите адмирации изявления на НАП, че бюджетът е в отлично „здраве“ и се събират рекордни приходи.
Продължава да не се извършва никакво текущо възлагане на дейности за поддържане на пътищата в нормално експлоатационно състояние!
УС на ББК “Пътища” има своите справедливи искания, които представи на два мирни протеста. Вярваме, че диалогът между бранша и държавните институции ще доведе до резултат в рамките на следващите дни.
Независимо от нуждата от спешни мерки УС на ББК “Пътища” призовава своите членове да изчакат адекватната реакция на правителството, но заявява ясно, че има пълна готовност за провеждането на ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА 8 октомври от 16.00 до 17.00.

24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБез вода е квартал „Еверест“
Следваща статияПиян 19-годишен шуменец наби таксиметров шофьор във Варна

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!