BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Удължават приема в Центъра за деца

С шест месеца – до края на юни 2023 г. се удължава изпълнението на проекта „Център за ранно детско развитие в община Шумен“, който се реализира по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ от 2016 г.

Днес влиза в сила Допълнителното споразумение между Община Шумен и Управляващия орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ – Министерството на труда и социалната политика, съобщи ръководителят на проекта Катя Крумова. Освен това, по отворената преди дни нова процедура „Бъдеще за децата“, ще се изготви и друг проект, с който се очаква работата на центъра да продължи.

Услугите, които се предоставят в центъра, са насочени към ранната интервенция на уврежданията и индивидуалната педагогическа подкрепа за деца с увреждания и деца в риск на възраст от 0 до 7 години. С децата работи екип от специалисти – психолог, логопед, рехабилитатор, кинезитерапевт, специални педагози, социални работници. Услугите са почасови и безплатни за децата и родителите им.

От началото на проекта досега, услуги в Центъра за ранно детско развитие са получили 427 деца с различни увреждания и нарушения – състояния в аутистичния спектър, изоставане в развитието, говорни нарушения, двигателно изоставане, хиперактивност, както и недоносени деца. Родителите, получили подкрепа и съвети от специалистите са 302.

Към момента в Център за ранно детско развитие услуги получават 74 деца с различни заболявания и степен на увреждане и 68 родители.

Документи за прием се подават в Центъра за ранно детско развитие на адрес: ул. „Райна Княгиня“ №1. Допълнителна информация родителите могат да получат на телефон – 0878 16 99 68 или на място в центъра.

Материалът Удължават приема в Центъра за деца е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!