BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Препоръки за абитуриентите

Срещите на полицейски служители с бъдещите абитуриенти в областта продължават. Препоръки за безопасно пътуване и придвижване към местата за провеждане на абитуриентските балове получиха вчера ученици от 12 клас в СУ “Св. Паисий Хилендарски“ във Върбица, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. Припомнено им беше, че най-рисковото поведение на возещите се абитуриенти е свързано с управление с превишена скорост и извършване на опасни маневри с автомобили.

Полицай Даниел Перушински им разясни, че при провеждане на абитуриентските балове ще се извършва засилен контрол на местата за събиране на абитуриенти и заведенията, в които ще се провеждат тържествата, както и по маршрутите до тях. Служители на „Пътна полиция” ще контролират преминаването на колоните от автомобили, с които се придвижват абитуриентите и техните близки. Ще бъде осъществяван видеоконтрол с цел документиране на извършваните нарушения – неправилно превозване на пътници, които опасно се показват в движение от прозорците и люковете на автомобилите, преминаване при червен сигнал на светофара, отнемане на предимство на превозни средства и пешеходци, неправилни рискови маневри, които създават предпоставки за инциденти на пътя. Инсп. Красимира Димитрова от Детска педагогическа стая ги призова да не си помрачават празника с необмислени постъпки и въпреки еуфорията по време на тържествата да се спомнят всички съвети, дадени от полицията.

Материалът Препоръки за абитуриентите е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!