BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четин Казак: Ще положим усилия селата да излязат от изолация

Кандидатът за кмет на Шумен от ДПС Четин Казак, на село Друмево Нуран Муса и кандидати за общински съветници участваха в предизборно събрание в най-голямото село в общината.
На жителите беше представен кандидатът за кмет на населеното място. Тя е учител по професия.
Нуран Муса направи отчет за тригодишния период на управление и набеляза проблемите, които стоят на дневен ред – липса на вода цяло лято, няколкократните срещи с ръководството на ВиК Шумен по проблема с безводието очертават в най-скоро време решение на въпроса.
Кандидатът за кмет сподели, че има достатъчно натрупан административен опит в управлението на кметството. Тя заяви, че ще бъде още по-близо до хората за решаване на техните проблеми.

В емоционално изказване Четин Казак сподели, че е свързан със Друмево по майчина линия на съпругата му. Стана ясно, че той е помагал на жителите на селото през годините. С негово дарение е изградена детска площадка, а благодарение на разговори с министъра на МРРБ е извършен ремонта на свлачищните участъци по пътя Вехтово – Друмево.
Той апелира към хората: „Имаме нужда от вашата подкрепа на първи тур, за да постигнем поставената цел участие на балотаж в община Шумен“.
Водачът на листата Сунай Садък, като водещ на събранието, призова „Властта е във ваши ръце. Вие вече го доказахте тази година с решаване на проблема с водата.
Той припомни, че благодарение на колектива на Обединеното училище „Христо Ботев“ ще се изучава до десети клас специалност „Готварство“, а школото вече има нов статут.
„Много е важно да няма разминаване в броя на гласовете от Друмево в трите интегрални бюлетини – за кмет на Община, за общински съветници и кмет на населено място. Това ще ни позиционира в бъдещия Общински съвет в Шумен, което ще позволи да участваме в управлението на Община Шумен“, разясни водачът на листата. Той обяви и целта, по брой избрани кметове на населени места ДПС да бъде първа политическа сила на първи тур.
На огромен екран чрез мултимедия бяха представени образци на бюлетини. Обяснено бе, че в община Шумен ДПС няма да ползва преференции за общински съветници. Всички ще гласуват с №55 в интегралната бюлетина.

От пълната изолация от света и липсата на елементарни услуги се оплакаха жителите на близкото село Кладенец, което е почти обезлюдено.
Тук липсва магазин, няма аптека. Дори хляб се кара един-два пъти седмично. Като за капак, мостът, през който минава пътят от селото до гробището е разрушен. И реално хората не могат да посещават гробовете на покойниците си.
„Тази нерадостна картина е най-яркият пример за почти пълната незаинтересованост на досега изредилите се в управлението на Община Шумен към живота и поминъка на хората в селата. Поехме ангажимент възможно най-скоро да решим проблема с разрушения мост, а ако участваме в бъдещото управление на общината, поетапно да се постараем да решим и другите проблеми“, заяви кандидатът за кмет на Шумен Четин Казак.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!