BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Служителите от горските стопанства на проверки

Осем пространствени кубически метра дърва за огрев и каруца са задържали при проверка служители на ДГС-Цонево. На нарушителите са съставени 5 акта.

Един кубик дърва са задържали горските от ДЛС-Шерба, а на добилите незаконната дървесина са съставени два акта. Във всички останали поделения на Североизточното държавно предприятие, за периода 12-19 август, не са констатирани нарушения по време на общо 436 проверки извършени в стопанствата. На контрол принадлежат най-вече обектите за добив на дървесина, превозните средства, които влизат в горските територии, ловците и риболовците.

Най-много проверки са направили през седмицата горските от ДГС-Търговище – 135, следвани от ДГС-Нови пазар – 72, ДГС-Цонево – 45, ДГС-Шумен – 43 и ДЛС-Тервел – 35. От стопанствата отчитат, че традиционните всекидневни обходи на горските и засилените проверки заради АЧС водят до намаляване на нарушенията в горите. Следи се и спазването на всички мерки за биосигурност, за да не се допусне разпространението на вируса в горите на Североизтока.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!