BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сесията във Велики Преслав ще се проведе утре

Въпреки колебанията дали да се провежда сесия във Велики Преслав, заседанието ще се състои утре, 24 март, от 10.30 ч. От последната информация стана ясно, че залата на съветниците е подготвена, за да има разстояние между тях и в началото ще се гласува дали да се провежда при закрити врати.

Предварителният дневен ред съдържа 18 точки, заради които постоянните комисии се събираха три пъти през миналата седмица. На тази сесия ще се обсъжда договорът за управление на БКС, който изтича през април, но още сега кметът предлага да бъде подписан нов договор със сегашния управител без провеждане на конкурс. Градоначалникът иска авансово плащане от 942 хил. лв. за реконструкция на водопроводи в 5 преславски села и 2000 лв. като безлихвен заем от бюджета, за да бъдат направени плащания на работещите по проекта за младежка заетост. В дневния ред е предвидено създаване на временна комисия за дейността и финансирането на пенсионерските клубове. Това се прави, след като стана ясно, че от началото на тази година кметът е спрял хонорарите на отговорниците на клубовете. Те поискаха градоначалникът да промени решението си и заплашиха, че няма да отварят клубовете.

На сесията утре ще се говори и за предоставяне на помещение на местния риболовен клуб „Чисти брегове”.

Росица Стайкова, Велики Преслав

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!