BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

При съседите: 52-годишен опита да убие съпругата си, по чудо не простреля и дъщеря си

52-годишен мъж прострелял най-малко два пъти съпругата си, по чудо не уцелил дъщерята им

Окръжната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност мъж, направил опит да убие съпругата си при условията на домашно насилие с незаконен пистолет, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.
Окръжната прокуратура в Добрич привлече като обвиняем за опит да убие съпругата си 52-годишния Метин К. Спрямо него е повдигнато и обвинение за незаконно държане на оръжие.
Метин и съпругата му Алина били в процес на развод. Заради домашно насилие била издадена ограничителна заповед на 52-годишния обвиняем по Закона за защита от домашно насилие от Добричкия районен съд. Съпругата му е гражданка на Република Румъния.
На 26 юни тази година Метин отишъл да вземе голямата си дъщеря от тренировка по тенис. След това двамата отишли на адреса, където съпругата му живеела с двете им деца. По-малкото било на детска градина. Тримата били в стаята, когато изведнъж Метин извадил пистолет и започнал да заплашва съпругата си, че ще я гръмне и ще се самоубие. Разправията и заплахите продължили около 3 часа.
Тъй като станало време да бъде прибрано от детската градина по-малкото дете, тримата напуснали жилището. Метин излязъл от входната врата. Тогава Алина успяла да я затвори и той останал извън входа. Заради действията на съпругата си той произвел изстрел във вратата, дочупил с ръка стъклото, промушил си ръката и започнал да стреля във входа. С най-малко два от изстрелите уцелил съпругата си и по чудо не ранил дъщеря си.
Експертна справка показала, че оръжието му е преправен в боен газов пистолет.
След стрелбата във входа Метин напуснал дома и се укрил. Местонахождението му било установено в събота от служители на ОД на МВР в Добрич. Цяла нощ криминалисти и психолози водили преговори с 52-годишния обвиняем, за да го убедят да се предаде. В неделя около 9.30 часа мъжът се предал.
Повдигнато му е обвинение по член 116, ал. 1, т. 6а във връзка с член 115, връзка с член 18, ал. 1 и по член 339, ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор в Окръжната прокуратура в Добрич той е бил задържан до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в Добричкия окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Метин К.
Снимката е илюстративна.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа втори път на Шуменското плато – колоездене, бягане и дуатлон
Следваща статияТърсят директори на още шест училища в областта

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!