BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Потвърдено: Изследват трима за коронавирус в Шумен

Момче на 23 години и момиче на 20 години са потърсили спешна помощ вечерта във вторник към 20 часа с грипоподобни симптоми.

Това съобщи директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов. Момчето е получило треска, оплаквало се от студени вълни, момичето се оплаквало от парене в очите, носа, гърлото, отпадналост и тъй като са пребивавали в района на Милано, където има случаи на коронавирус и тези симптоми говорят за възможно заболяване, са приети снощи в болницата и са били изолирани, уточни той.

Снощи момчето е имало 37.8 градуса температура, но днес и двамата нямат висока температура. В добро общо състояние са и се лекуват с антивирусни медикаменти. Настанени са в специални стаи в Инфекциозно отделение на болницата, които са с отделен вход. Взети са им изследвания за коронавирус и те вече са изпратени в лаборатория в София.
Междувременно от инспектори на РЗИ е издирена и жена, която е пътувала заедно с двамата шуменци в автомобил от Италия до Шумен. Тримата са се завърнали на 23 февруари. Тя също вече е в шуменската болница и ще бъде изследвана.
Резултатите ще бъдат готови най-късно в петък до обяд, но дори и да са отрицателни, ще бъде взета втора проба, каза д-р Костов. Той уточни, че говорим за случаи, съмнителни за коронавирус. Обясни, че “всичко може да се окаже безобидна история”.

Лекарите, които имат досег с тримата пациенти, са със специални облекла, маски и очила. В момента болницата разполага с резерви, очакват се и още.
Д-р Костов обясни, че детско, инфекциозно и вътрешно отделение вече са пълни с пациенти с грип. Има втори пик на заболяването. В същото време болницата има лимитирани легла за лечение по здравна каса и лимитът е надхвърлен.

Инфо Шумен

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!