BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пациенти осуетиха телефонна измама в Новопазарско

Телефонни измамници атакуват жителите на Нови пазар и няколко села между които Златна нива и Войвода. Пред две седмици на стационарен телефон на възрастна жена в едно от селата позвънил непознат и казал, че се обажда „лекарят“. Жената попитала  дали е д-р Динев, и получила утвърдителен отговор.  „Лекарят“ помолил жената за услуга. Обяснил й, че в момента е в командировка и семинар във Варна, но трябвало да получи лекарства от град Попово. Успял да убеди жената да тръгне към град Попово, и да занесе сумата от 1600 лева, за да получи скъпоструващи лекарства. Обяснил й, че като се върне от командировка ще й даде парите. Жената тръгнала, но по пътя след разговор с нейни близки разбрала, че става дума за измама. След това последвали обаждания на стационарни телефонни номера в Нови пазар и няколко села. Непознат се представял за д-р Динев и правил опити да измами по същата схема жителите. Казвал, че е в командировка, но трябвало да получи скъпоструващи лекарства. Уговарял хората да приготвят различни парични суми, за да вземат медикаментите, като ги уверявал, че ще им възстанови парите като се прибере в града. Заради съвпадение на името на доктора, който имал практика в региона няколко от пациентите му решили, че трябва помогнат. Споделили с кварталния полицай, който им казал, че това е опит за телефонна измама.

Призоваваме всички да не вярват на непознати по телефона, които им се представят за длъжностни лица. Колкото и убедително да ви говорят като ви се обадят и с каквито и познати за вас имена да си служат поискат ли ви пари под някаква форма- това е измама.

При подобни обаждания веднага се свържете с ваши близки или с полицията. На телефон 112 ще ви свържат с дежурните полицаи в районните управления, откъдето ще ви дадат съвет какво да правите, ако попаднете в такава ситуация.

shumenonline. bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!