BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Опашки и нерви пред Паспортна служба в Шумен

Десетки изселници от Турция са обсадили Служба „Български лични документи“ към Областната дирекция на МВР в Шумен. Хората съчетали идването при свои близки за байрама с ваденето на лични документи.
От сутринта до момента са минали около 90 души. Други десетки чакат пред Паспортната служба. Някои от тях са на опашката от пет сутринта и още не могат да влязат.
Хората се пропускат по петима по предварително изготвен списък. „Има такива, които се пререждат. Ние пътувахме цяла нощ от Турция, за да дойдем да подновим документите си. Чакаме от сутринта и още не може да влезем“, оплаква се възрастен мъж.
Жена обясни, че довела родителите си, които са на 80 години. „Подадоха заявленията в четвъртък. От тази сутрин чакаме да си вземат паспортите. На опашката има хора и с малки деца“, коментира жената. Друга обяснява, че когато влязат вътре чакат на три опашки и става бавно.
„Всяка година е така. Свикнали сме вече. Сега обаче има повече хора от друг път. Не разбирам, защо не сложат още служители. Вместо да ни вземат парите и да става по-бързо ние чакаме с часове на жегата“, жалва се друга жена от опашката. Мъж недоволства, че изнервени от чакането някои се пререждат и създават хаос.
„Най-добре е да сложат устройства, които дават номера като в банките. Тогава ще става по-бързо и няма да се пререждат“, предлага друг чакащ на опашката.

На моменти се налага полицаите, които пазят пред входа на Служба „Български лични документи“ да въвеждат ред.
От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен обясниха, че гишетата на Службата работят с пълен капацитет.
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!