BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Онлайн рецитаторски конкурс посветен на 3 март обяви РВ “Стилиян Чилингиров”

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” обявява онлайн рецитаторски конкурс за изпълнение на българска литература, посветен на Националния празник на България – 3 март, и на 140-годишнината от рождението на патрона на библиотеката Стилиян Чилингиров.

Конкурсът ще се осъществи в категориите: деца и ученици до V клас, ученици VI-XII клас, възрастни непрофесионалисти и група рецитатори, като участниците трябва да представят по свой избор произведение от българската поезия, проза или драматургия чрез видеоклип във формат МP4 и с продължителност до 5 минути при индивидуалните изпълнения и до 10 минути при груповите. Изпълнението трябва да е предшествано от представяне на участника с трите му имена или съответно с институцията, която представлява, при група рецитатори и с посочване на категорията, в която участва. Желаещите да се включат в конкурса трябва да изпратят своя клип и заявка за участие на електронния адрес на библиотеката libshumen@abv.bg. Формулярът на заявката за участие може да бъде изтеглен от сайта на библиотеката libshumen.org.

Предвидените награди са първа, втора и трета награда в отделните категории; Специална награда на РБ „Стилиян Чилингиров”; грамота и безплатен едногодишен читателски абонамент за всички участници. Крайният срок за заявяване на участие е 22 февруари 2021 г., а отличените в конкурса ще бъдат обявени в сайта на библиотеката на 2 март. Допълнителна информация относно конкурса може да бъде получена на тел. 0898 552 717, 0879 060 073.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!