BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На територията на ОДМВР- Шумен започва полицейска операция за проверка на товарни автомобили и автобуси

От днес на територията на ОДМВР- Шумен започва полицейска операция за проверка на товарни автомобили и автобуси.  Операцията ще се проведе на територията на цялата страна и в  европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL. Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са заложени в плана за проверки през 2019 г. поради факта, че при възникване на тежко ПТП с участието на товарни автомобили, последиците и броя на загиналите и ранените е значително по-голям в сравнение с другите тежки ПТП. Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили са неспазване времето за почивка от водачите, превишенията на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

По време на проверките по метода “широкообхватен контрол”, да се осъществява контрол за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване за определен срок на пътищата от републиканската пътна мрежа.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!