BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-добрите български графити артисти творят два дни в Шумен

Най-добите графити артисти се събраха на пленер в Шумен. 18 от най-известните имена творят в града от снощи. Виртуозните художници рисуват в четири точки – стената срещу Томбул джамия, при читалище „Назъм Хикмет“,стената на улица „Раковска“ и стената на спирката на парк „Кьошкове“.

Под ловките пръсти на графити артистите на стените грейват ликовете на легендарния и обичан актьор Тодор Колев, хан Аспарух, цар Борис, Паметника, красивите образи на девойки в народни носии,национални шевици.
На около 300 квадратни метра своето изкуство демонстрират Stanislav Trifonov Nasimo, 140 Ideas / One for all ideas (JRMN & Yeto), Aleksi Ivanov, Esteo, Pavel Epik Kaloyanov, GLOW, Димитър Механджийски (Stern) и др. Сред графити артистите има и двама шуменци.
Организатор на проявата е фондация „Подобри“. Събитието преминава под наслова „Историята на Шумен в графити“.

Пленерът е част от второто издание на фестивала за улично изкуство „Шумен и Буден“. Партньори на проявата са Общински младежки съвет Шумен и Община Шумен. Тазгодишният пленер е подкрепен от инициативата “Ти и Lidl за по-добър живот”.
В рамките на пленера са предвидени и съпътстващи събития. Сред тях е дискусия, която ще се проведе днес от 19.00 часа на Младежката сфера.
Закриването на пленера е в неделя от 14.00 часа.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткриха XXI „Планинско изкачване Шумен“, 49 екипажа стартират утре

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!