BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започват масови проверки за спазване на противоепидемичните мерки в Шуменско

На територията на област Шумен започват масови проверки за спазването на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19. Проверките ще бъдат ежедневни. „Необходимо е стриктно спазване на действащите мерки и налагането на по-строг и засилен контрол е наложително, за да няма по-високо разпространение на вируса“, каза областният управител проф. Стефан Желев на работна среща за координиране на действията на контролните органи във връзка с изпълнение на Заповедта на здравния министър от 22 юни.
На срещата присъстваха директорите на РЗИ Шумен д-р Пепа Калоянова и на ОД на МВР Шумен старши комисар Ялчън Расим, директорът на ОДБХ Шумен д-р Катя Райкинска, заместник-кметът на община Шумен д-р Светлана Маркова.
Съгласно заповедта, считано от 23 юни, носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, в т.ч. кърпа, шал, шлем и др., е задължително на всички закрити обществени места. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения. В същата заповед се посочва, че за провеждането на културни и развлекателни мероприятия на закрито и открито важи условието за до 50% заетост на местата. Това се отнася и за дейността на дискотеките и нощните заведения, както и за сватби, балове и други масови събирания.
Областният управител отново отправи призив към всички граждани чрез общи усилия и отговорно поведение към себе си и към околните заедно да преодолеем тази опасност.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОграничават достъпа по пътя от „Пазачница“ до Летния информационен център на Платото

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!