BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вижте кога ще почиваме през високосната 2020 година

Броени дни остават до края на настоящата 2019-та и с това неминуемо интересът ни за дните, в които ще работим и почиваме през новата 2020 година е засилен.
2020 е високосна година и има 366 дни. От тях 250 ще работим, 16 дни са официални празници и 100 се падат събота и неделя. Официалните празници са 12 дни, но 4 от тях съвпадат със събота или неделя, което означава, че по закон първият ден от работната седмица след тях е почивен.
През 2020 година ще работи 2 000 работни часа при стандартните 40 часа на работна седмица. Най-натовареният месец е юли с 23 работни дни, а най-лежерният месец май – само с 18 работни дни.

Списък с почивните дни в България за 2020 година:
1 януари – Нова година – сряда – без допълнителни почивни дни;
3 март – Ден на Освобождението на България от османско иго, вторник – без допълнителни почивни дни;
19 април – Великден, почива се общо 4 дни от петък, 17 април, до понеделник, 20 април, включително;
1 май – Ден на труда и на международната работническа солидарност, петък – без допълнителни почивни дни;
6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия, вторник – без допълнителни почивни дни;
24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, неделя. Ще почиваме и на 25 май, понеделник.
6 септември – Ден на Съединението, неделя. Ще почиваме и на 7 септември, понеделник.
22 септември – Ден на Независимостта на България, вторник. Ще почиваме и на 23 септември, понеделник;
24, 25 и 26 декември – Бъдни вечер и Рождество Христово, падат се четвъртък, петък и събота. Ще се почива и на 28 декември, понеделник.

24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВоенни и лесовъди засадиха 7 декара с тополи

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!