BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Благотворителна кампания „Деца помагат на деца“

Децата от Център за подкрепа за личностно развитие-Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ Шумен организират благотворителна кампания, за подкрепа на деца пострадали от насилие, под наслов „Деца помагат на деца“. На 26 февруари 2020 г. от 10  ч. в пространството пред ДКТ „Васил Друмев“ ще бъде ситуиран щанд за продажба на ръчно изработени мартеници и картички. Базарът ще продължи до края на месеца.

Събраните средства ще бъдат дарени на Детски център за застъпничество и подкрепа за деца пострадали от насилие „Зона заКрила“ Шумен.

Центърът предлага един от първите модели на интегрирана услуга за подкрепа на деца-жертви на насилие и техните семейства. Целта е да се повиши благополучието им, да се гарантират услуги за подкрепа и рехабилитация на пострадалите деца, както и да се въведат адаптирани към детето правни процедури.

„Зона заКрила“ осигурява непрекъсната подкрепа и застъпничество за децата, жертви на насилие и техните семейства по време на целия процес на работа по случай от момента на получаване на сигнала за насилие и започване на разследването до приключване на процеса по възстановяване.

Организаторите приканват шуменци да бъдат съпричастни.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!