BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шуменските театрали с първа премиера за годината тази вечер

Снимка: ДКТ

Премиерата на спектакъла „Въведение в тяхната картина” от Маргарит Минков ще се състои тази вечер в голямата зала на Драматично-кукления театър „Васил Друмев” в Шумен. Постановката и режисурата са на Стайко Мурджев, сценографията и костюмите на Петя Боюкова, музиката на Петър Дундаков, а хореографията и пластиката на Станислав Генадиев. Участват актьорите Стоян Радев, Янислава Линкова, Александра Михайлова, Ивайло Захариев, Цветан Пейчев и Светльо Иванов.
Спектакълът синтезира страховете, вълненията и отчаянията на хората на изкуството, преживяващи обърканото преминаването от един политически строй в друг. Кризата на етиката и естетиката, параноята от миналото, приемаща ново лице в настоящето, усещането за обреченост и непотребност, нуждата от бягство вътре в себе си са само част от темите, които Маргарит Минков засяга в пиесата „Въведение в тяхната картина”, станала една от емблемите на българската реалистично-абсурдна драматургия.
Режисьорът Стайко Мурджев завършва НАТФИЗ, специалност „Режисура за драматичен театър” в класа на проф. Пламен Марков през 2009 г. Има постановки в редица театри – Драматичен театър „Николай Масалитинов”-Пловдив, Театър „Българска армия”, Драматичен театър „Стефан Киров”-Сливен, Театър 199, Драматичен театър „Стоян Бъчваров”-Варна, Театрална работилница „Сфумато“, НАТФИЗ, Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов”, Драматичен театър „Никола Вапцаров”-Благоевград. Носител е на редица награди. През 2020 г. получи „Икар” за постановката „Слава” от Питър Куилтър, реализирана от трупата на Драматичен театър „Николай Масалитинов”-Пловдив.
Реализацията на спектакъла „Въведение в тяхната картина” се финансира от Общински фонд „Култура”.
Премиерата е с начален час 19.00 ч.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНАП започна нова кампания с касови бележка

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!