BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

700 гимнастички идват в Шумен

За четвърта поредна година Шумен посреща държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“. Състезанието ще се проведе в събота, 29 октомври, в зала „Арена Шумен“, а входът за зрители е свободен, съобщават от пресцентъра на общината.

700 гимнастички от 65 отбора от цялата страна са заявили участие в тазгодишното издание на надпреварата. Те ще бъдат разпределени в пет възрастови групи – до 7 години, от 7 до 10 години, от 10 до 14 години, от 14 до 18 години и над 20 години. СКХГ „Ритмик“ Шумен ще бъде представен от 113 деца в четири възрастови групи.

Състезанието ще започне от 10.00 часа с изпълненията на най-малките гимнастички до 7 г. и на участничките от четвърта възрастова група – от 14 до 18 г. След представянето им, в 12.30 часа, ще се състои официалното откриване на държавното първенство по масов спорт и награждаването на участниците от първа и четвърта възрастова група. Програмата продължава в 13.30 часа, когато ще се изявят децата на възраст от 7 до 10 г. От 15.30 до 16.00 часа са композициите на гимнастичките от 10 до 14 г. и на участниците над 20 г. След приключване на изпълненията ще се състои награждаването във всяка възрастова група и закриването на състезанието.

Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“ е част от държавния спортен календар на Българската федерация по художествена гимнастика.

Материалът 700 гимнастички идват в Шумен е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!