BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подписаха договора за ремонт на жп гарата

Вчера ръководството на НКЖИ подписа договора по реализацията на проекта “Рехабилитация приемно здание гара Шумен” с ДЗЗД „Ганос“. В сдружението влизат фирмите “Торкрет” ЕООД, “Варт 2000” ЕООД, “Орион Кънстракшън”. Договорът предвижда ремонтът на жп гарата в Шумен да бъде завършен за 650 календарни дни, но не повече от 800 календарни дни. Срокът започва да тече след откриването на строителната площадка и след като НКЖИ уведоми писмено изпълнителя, че средствата са осигурени.

Общата договорена стойност за ремонтните дейности на шуменската гара и гарово пространства е 9 985 000 без ДДС, пише в договора между възложителя и изпълнителя.

С реализацията на настоящата обществена поръчка за основно обновяване на приемно то здание, вертикалната планировка и козирката на гара Шумен, ДП НКЖИ има за цел основно трайно отстраняване на течове; промяна на предназначението на обществените, обслужващите и административните помещения, както и функционалните връзки между тях;

осъществяване на нови и адаптиране на съществуващите комуникационни връзки, в контекста на развитието на околната среда; обособяване на санитарни помещения за граждани.

Ще бъде изградена визуална комуникация за осигуряване на бърза и лесна ориентация, и подпомагане придвижването на пътниците на територията на гарата и подобрена свързаност с интегрирания градски транспорт. Ще бъде осигурен достъп на хора с увреждания до всички общодостъпни пространства съгласно действащата на територията на Република България нормативна уредба. Предвижда се и увеличаване на естествената дневна светлина, както и модерни пасивни и активни решения за използване на слънчевата енергия.

Материалът Подписаха договора за ремонт на жп гарата е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!