BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обновяват пешеходните пътеки край училищата

Извършват се дейности по обновяване и опресняване на пешеходните пътеки около училищата и детските градини и се възстановяват липсващи пътни знаци преди началото на учебната година. Това докладваха представители на общините и държавните институции на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата под председателството на заместник областния управител Диян Димитров, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. „В Областната дирекция на МВР е създадена организация, служители извършват обходи в районите на всички училища и детски градини на територията на областта. Където има констатирани нередности за липса на маркировка и пътни знаци се изготвят сигнални писма до собствениците. Няма констатирани сериозни нередности до момента“, съобщи Веселин Георгиев, началник сектор Пътна полиция при ОД на МВР. Той уточни, че във вечерните часове екипи проверяват осветеността на районите и при констатирани нередности също ще бъдат взети необходимите мерки. „За първия учебен ден в районите на учебните заведения ще бъдат осигурени обществения ред и безопасност, като през цялата учебна година остава приоритет в пиковите часове да има полицейско присъствие около учебните заведения“, каза Веселин Георгиев. Представители на общините докладваха, че са предприети необходимите мерки и ще бъдат готови за началото на учебната година.

На заседанието беше представена и информация за дейността по безопасност на движението по пътищата от общините и държавните институции за последните три месеца. Директорът на Областно пътно управление Димитър Ковачев съобщи, че на територията на цялата област по републиканската пътна мрежа е извършено опресняване на пешеходните пътеки. „В момента се изпълнява задание текущ ремонт за всички републикански пътища, което включва косене на банкетите, просветляване на пътни знаци и всички дейности с изкърпване на пътните настилки. През следващия месец ще бъде поставена хоризонтална маркировка и подготвяне на пътищата за зимния сезон, който започва от 1 ноември“, каза Ковачев. Той уточни, че съвместно с горските стопанства се извършва почистване от надвиснали клони и дървета на републиканските пътища в региона.

Материалът Обновяват пешеходните пътеки край училищата е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!