BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мобилни социални екипи тръгват по селата

Мобилни социални екипи тръгват по график по селата на община Шумен. Целта е да се осигури възможност на повече хора да имат възможност да получат здравни съвети и грижи, както и да се запознаят със социалните услуги, които община Шумен предлага.

На пресконференция днес новата услуга бе представена от зам.-кмета Светослава Хайнова и екипа ѝ.

Мобилните екипи ще обхождат селата по график всяка първа и трета седмица от месеца по 4 линии. В екипите ще има медицинска сестра, социален работник, асистент. Те ще изнасят здравни беседи на хората, ще мерят кръвно налягане и кръвна захар, ще доставят лекарства на хората, които не могат да отидат до аптека в града, ще представят на заинтересованите социалните услуги, които предлага общината и възможностите хората да ги ползват. При интерес и след проучване на кандидатите, в случай, че отговарят на условията, те ще бъдат включвани в групите за подкрепа, каза Хайнова. Идеята ѝ за мобилна аптека е отпаднала поради невъзможност да се реализира и новата мобилна услуга ще замести тази празнота. Единствено в с. Царев брод мобилна услуга няма да се предоставя, тъй като там има медицинско обгрижване от постоянна лекарска практика, каза още Хайнова.

В прикачения файл можете да видите графика за посещенията на мобилната социална услуга по малките населени места в община Шумен.

График

Материалът Мобилни социални екипи тръгват по селата е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!