BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Държавата отпуска над 1 млн. лева за нов център за хора с психични разстройства

Нов център за хора с психични разстройства ще бъде изграден в Шумен. Средствата за него ще се осигурят от държавата, като от общината се иска само да осигури общински имот и да изработи работен проект. Това обяви на брифинг днес пред медиите Даниела Русева, зам.-кмет европейски програми, екология и туризъм.

„Центърът за лица с психически увреждания ще е с капацитет до 15 души. 100% от финансирането е осигурено от страна на държавата. Средствата, които общината ще получи за реализирането на проекта са около 1, 315 млн. лв. В момента разглеждаме варианти, като има възможност услугата да се разкрие не в самия град, а в населените места около него“, обясни зам.-кметът.

Процедурата е отворена за кандидатстване на 25 юли. Срокът за представяне на проектното предложение е до края на октомври т.г. Очакванията на общината са след приключване на проекта услугата да стане държавно делегирана дейност.

shumenonline.bg

 

 

 

 

Материалът Държавата отпуска над 1 млн. лева за нов център за хора с психични разстройства е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!