BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Български фолклорни ритми в Барселона

Детският танцов ансамбъл „Пъргавелче“ с главен художествен ръководител и хореограф Роза Чанова представи българското танцово наследство на Международния фолклорен фестивал в Лор де Мар – Барселона, Испания.

Малките „пъргавелчета“  получиха специална покана от организаторите, след като бяха селектирани сред многобройните ансамбли от цял свят, желаещи да се включат в програмата. Заедно с тях на фестивалните сцени излязоха танцьори от Латвия, Литва, Унгария, Португалия, Кипър, Испания и др.

По време на фестивалните дни ансамбълът беше поканен да се включи и в организирания за българската общност концерт, посветен на националния празник 22 септември – Ден на независимостта на България. Домакин на тържеството беше  Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Барселона, а в празничната програма участва и вокалната група „Пеещи камбани“ от Велико Търново. Приветствие към присъстващите отправиха председателят на НЧ „Добри Войников-1856“ Анатоли Стоянов и от Агенцията за българите в чужбина.

shumenonline.bg

 

 

 

Материалът Български фолклорни ритми в Барселона е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!