BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Алкомет“ АД е номинирана за „Общински инвеститор“

Най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти „Алкомет“ АД е номиниран за годишните награди на НСОРБ в категория „Общински инвеститор“. Номинацията е на Община Шумен, това стана ясно днес след проведена среща между кметът на Шумен проф. Христо Христов, заместник-кметът по „Икономическо развитие“ Николай Колев и ръководството на „Алкомет“ АД.

Призът се присъжда ежегодно на база стойността на вложените инвестиции, разкритите работни места, направените подобрения на публичната структура и подкрепа за конкретни дейности на Общината. В категория „Партньор на общините“ Община Шумен номинира г-н Фикрет Индже за приноса му към обществено-икономическото и културно развитие на града, както и за неговата социална ангажираност.

„Алкомет“ е пример за лидерство в иновативни проекти, стратегически инвеститор и модел за добро управление и социална ангажираност“, заяви в началото на срещата кметът на Шумен – проф. Христо Христов.

„Тази година се навършват 25 години от приватизацията на „Алкомет“. Благодарение на инвестиции на стойност над 165 млн. евро, модернизиране на оборудването и внедряване на устойчиви производствени процеси, успяхме да увеличим производствения капацитет до 7-8 хил. тона продукция месечно, като 95% от нея е предназначена за износ“, сподели г-н Фикрет Индже.

По време на срещата, Хюсейин Йорюджю предостави подробна информация за предстоящите инвестиции в завода, за които компанията наскоро получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект. Тези инвестиции са от ключово значение за продължаващото развитие на производствените мощности и икономиката на региона.

shumenonline.bg

Материалът „Алкомет“ АД е номинирана за „Общински инвеститор“ е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!