BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Шумен 61” с втора поредна победа

Втора поредна победа в мъжкия хандбален елит записа „Шумен 61”. В среща от втория кръг шампионите надиграха леко „Левски” с 38:28 (23:11), съобщават от пресклуба на отбора. Мачът се игра в Българене вместо в Шумен по технически причини. Ответният двубой през втория сезон ще е в „Арена Шумен”.

Сблъсъкът премина според очакванията. Разликата в класите на двата отбора пролича още в първите минути. Александър Димитров прехвърли технично стража на домакините за 1:0, а Миро Симеонов се разписа за 2:0. След него Кирил Савов заби след бърза контра, а Тансер Юсню и Йордан Михайлов се разписаха след постепенни атаки. Така с попадение и на Бранимир Балчев  още в началните минути гостите отлепиха с 4:0, после с 10:3, 12:3, 12:4 и на практика тотално убиха интригата. 

Видя се категорично, че шуменци са далеч по-класният тим и доминират и в двете фази на играта – и в защита, и в нападение. Резултатът на почивката – 23:11, също е показателен.

През втората част логично наставникът на шампионите Никола Карастоянов даде шанс за изява и на по-младите играчи, каквато бе тенденцията и през миналия шампионат. В игра влязоха и тримата вратари в на отбора – Хасан Хасанов, Кисьов и Стефанов. 

Подходихме сериозно към мача. В началото успяхме да натрупаме сериозна преднина с доста бързи контри. Втората част пуснах в игра по-младите хандбалисти, които бяха в групата за срещата. Исках да се представят добре – излязоха с известна доза притеснение, не достатъчно концентрирани, колебливи. Не успях да видя напълно това, което очаквах от тях. Надявам се, че постепенно и те ще започнат да навлизат в кондиция. Искам да ги видя с повече самочувствие”, коментира треньорът на шампионите Никола Карастоянов.

Той изрази задоволството си от тримата вратари на отбора. „За разлика от първия ни мач в първенството, в който двама от вратарите пазиха слабо, сега си свършиха работа и се представиха добре”, каза Карастоянов.

Наставникът на шуменци анонсира предстоящото гостуване на клуба на „Чардафон” в Габрово. Двубоят е идната събота от 17,30 ч. 

Нямаме право да се отпускаме в нито един мач – трябва да излизаме напълно мобилизирани, за да можем да бъдем конкурентни. Ще подхождаме сериозно към всеки съперник”, категоричен бе Карастоянов. 

От клубното ръководство уточниха, че в близките дни предстои да разберат какво е състоянието на Теодор Димитров, който е с травма.

***

Съставът на  „Шумен 61”: Хасанов, Кисьов, Стефанов,

Симеонов – 2, Ал. Димитров – 9, Савов – 9, Юсню – 4, Балчев – 2, Михайлов – 5, Негованов – 1, Сали – 4, Каников – 2.

Материалът „Шумен 61” с втора поредна победа е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!