BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шумен помага на Турция

Снимка Гл. инсп. Росен Борисов, н-к сектор „ Превантивна и контролна дейност“ при РДПБЗН- Шумен, участвал в спасителните операции в Антакия.

Докладна записка за отпускане на финансова помощ в размер на 10 000 лева за подпомагане на семействата на загиналите и пострадалите от земетресението в Република Турция ще гласуват съветниците от Общинския съвет в Шумен на предстоящата на 23 февруари сесия на местния парламент. Докладната е подписана от председателя на съвета адв. Ася Аспарухова и представители на всички групи съветници. Вносителите предлагат средствата да бъдат отделени от местния бюджет и да бъдат дарени по сметка на посолството на Република Турция на територията на Република България, предвидена за това.

Общински съвет Шумен не може да бъде безучастен към сполетялата населението на съседната ни държава трагедия. В знак на съпричастност предлагаме Община Шумен да предостави финансова помощ в размер на 10 000 лв. за подпомагане на семействата на загиналите и пострадалите от земетресението в Република Турция. Считаме, че по този начин ще подпомогнем пострадалите граждани за осигуряване на неща от първа необходимост с цел подпомагане живота и здравето им“, се казва в докладната записка.

Материалът Шумен помага на Турция е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!