BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Среща в Камарата

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов посети Българско-турската търговско-индустриална камара (БТТИК) и се срещна с представители на бизнеса от региона.

На срещата, състояла се на 25 юли 2023 г., присъстваха Фикрет Индже, основател и почетен председател на Камарата и водещи представители на бизнеса, сред които Яшар Сьонмез, председател на Борда на директорите на „Сарк България“ АД и заместник председател на УС на БТТИК, Бранимир Младенов, член на УС на БТТИК, Мудин Ниязи, административен мениджър на “Сарк България“ АД, Ахмед Ахмедов, финансов мениджър на “Камбро Озай БГ“ ЕООД, Неджметин Арман, генерален мениджър и регионален директор на “Дюра Тайлс БГ“ АД, както и Емрах Сазак и Менент Шукриева от БТТИК.

Министър Богданов отбеляза, че срещите с бизнеса неслучайно стартират от Шумен. „Започваме от Северна България, която с приемането ни в Шенген ще е един от основните бенефициенти на инвестиционни проекти, защото ще бъдат осигурени по-добри логистични връзки по коридорите Север и Юг“, каза Богданов.

“В лицето на Министерството на икономиката, на българското правителство, вие ще имате един надежден партньор. Може да разчитате на нашата подкрепа.“ Каза още министърът.

Представителите на бизнеса разказаха за дейността и продукцията на компаниите, както и за бъдещите си инвестиционни планове. Споделиха за проблемите си с липсата на квалифицирана работна ръка, процедурите за достъп до пазара на труда в България, транспортните разходи и др. На срещата бяха обсъдени актуални икономически проблеми, както и темата за инвестициите във възобновяеми енергийни източници, насърчителните мерки и изискванията в тази област.

В срещата взеха участие и Христо Христов, областен управител на област Шумен, Христо Павлов, заместник областен управител на област Шумен, Бюнямин Хасан, народен представител от ПП-ДБ.

Яшар Сьонмез, зам.-председател на УС на БТТИК поднесе плакет на министър Богданов в знак на благодарност за осъществената среща и договореното сътрудничество.

Преди срещата в Камарата министър Богданов посети производствените мощности в “Алкомет“ АД и даде брифинг на медиите.

Материалът Среща в Камарата е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!