BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спецполицаи спасиха жена в беда

47-годишна жена от Шумен е била спасена в събота вечерта след като се подхлъзнала и паднала в силно пресечена местност в природен парк „Шуменско плато“, близо до скалния венец над Дивдядовските скали. Спасителната операция с успешен край е била проведена от тактически инспектори от сектор“ Специални тактически действия“ при ОДМВР- Шумен и колегите им от РСПЗБН- Шумен инсп. Иван Табаков, мл. експерт Румен Ненов и мл.инсп. Валентин Василев.

Минути след 19 часа на 6 април в дежурната част на областната дирекция бил приет сигнал за жена, която паднала до пътека в непосредствена близост до пропаст над скалите над кв. „Дивдядово“. Минути по-късно спасителните екипи се срещнали в района на платото, близо до скалния венец. Разделили си района и го обхождали, следвайки получените gps координати. Проведен е допълнителен разговор, в който спецполицаите установили точното местонахождение на пострадалата. Установили, че жената е в безпомощно състояние, захваната за храст, на метри от пропастта. Двамата не губят време, екипират се на място.

Осигурен с екипировката, и чрез алпийски способ инсп. Николай Спасов се спуснал до жената. С допълнителна подвесна система, помощ и координация от РСПБЗН- Шумен жената е спасена.

„Добре сме подготвени за такива ситуации, радвам се, че успяхме. Притеснението ми беше, че от падането в пропастта я деляха метри, а се беше хванала за един храст. Не знаех колко сили има. В момента, в който слязох до нея, знаех, че ще я спасим, сподели инсп. Спасов. Опасността продължи и в момента, в който ни извличаха нагоре към венеца, тъй като постоянно падаха камъни. Късметът беше на наша страна, успях да я предпазя, като й наведох главата към мен и по този начин я защитих. Благодаря както на колегата, така и на спасителния екип на РСПБЗН- Шумен за точните, координирани и бързо действия“, допълни спецполицаят.

Въпреки силния шок, в който била, 47-годишната жена успяла да благодари на спасителите си си за успешния край на операцията.

shumenonline.bg

Материалът Спецполицаи спасиха жена в беда е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!