BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Солидна сума от фалшиви евра бе иззета от полицията в Шумен след като мъж от монтанско се опита да ги обмени

На 30.06.2021 г. в 16:33 часа в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал, че в обменно бюро в град Шумен мъж е предложил за обмяна неистинска банкнота от 500 евро. В съобщението е посочено, че на 28.06.2021 г. лице с подобно описание е обменило 4 броя банкноти от 500 евро, които по данни на служителя са неистински.

Служителите от изпратения на място автопатрулен екип са установили в бюрото 45-годишен мъж от село Мърчево, област Монтана, а пред бюрото в паркиран лек автомобил „Фолксваген“, с варненска регистрация – 28-годишен мъж от град Шумен.

При проведените незабавни мероприятия от служители на РУ Шумен от различни адреси в град Шумен са иззети 6050 евро, кат предстои да бъдат назначени експертизи за истинността им. Започнато е досъдебно производство по чл. 244, ал.1 от НК. Двамата мъже са задържани в РУ Шумен за срок до 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура Шумен.

Източник: strelabg.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!