BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сладки и солени изкушения от изкусни кулинари обраха овациите на най-претенциозните

Хайдушка торта, плодове в желе от вино розе, баклава с крема сирене, сладкиши с киви и теменужки, кипърска каридопита и торта от цвекло са малка част от най-атрактивните сладкиши, представени днес в село Драгоево в рамките на фолклорния фестивал „Драгоево пее и танцува”. Неговото пето издание започна със силна конкуренция в кулинарната надпревара, журирана от Ути Бъчваров и многобройните посетител на изложбата. Експонатите се разпродадоха за минути сред оценяването, а особено нетърпеливи посетители се молеха за парченце торта още преди началото на фестивала. Той събра участници от народните читалища в региона и училището в село Драгоево. Самодейци от Белокопитово, Васил Друмев, Ивански, Радко Димитриево, Осмар и домакините от НЧ „Васил Друмев” получиха награди от организаторите на проявата.

Участници споделиха за shumenonline.bg своите емоции, но не разкриха кулинарните си тайни. За много от дегустаторите остана загадка тайната на Хайдушката торта на ФГ „Традиция“ от с. Радко Димитриево, изработена от агнешки ребра, нарязани на малки хармоники и гарнирани със запечени зеленчуци. За разлика от другите читалищният секретар в Осмар Анета Недялкова разкри част от съдържанието на привлекателната торта „Зеленчукова наслада”, чиито пет разноцветни блата са били изработени от сладка царевица, червено цвекло, спанак, моркови и авокадо и слепени с пухкав сметанов крем.

Ути Бъчваров призна, че е изключително трудно да отличи най-добрите участници, защото всички са вложили изключителни умения,  непоколебима смелост да експериментират и свръх доза кулинаризъм.

Фестивалът „Драгоево пее и танцува” продължава с концертни изяви в неделя и филмови прожекции в понеделник.

shumenonline.bg

Материалът Сладки и солени изкушения от изкусни кулинари обраха овациите на най-претенциозните е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!