BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Румънски синдикалисти в Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов и заместник-кметът по образование и култура Найден Косев се срещнаха днес с Аурел Богату, председател на Федерацията на свободните учителски синдикати в румънския град Кълъраш, заместник-председателя на организацията Даниела Винтилеску и Ирина Раду, синдикален лидер в училището на село Индепенденца, съобщават от пресцентъра на общината. Тримата са в Шумен по покана на председателя на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители Татяна Иванова. На срещата присъства и Михаил Кирязов от СБУ и областен синдикален лидер в Силистра.

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси, свързани с отговорностите на държавната и местната власт към образованието, както и защитата на правата и интересите на учителите. Беше изразено убеждението, че съвременната подготовка на учителите и младите хора е отговорност за просперитета на държавата.

30 румънски преподаватели в прогимназиалния и гимназиалния етап на обучение обменят опит и добри практики със свои колеги от Шумен. След срещата при кмета румънските гости посетиха STEM кабинета в СУ „Трайко Симеонов“.

Утре, 15 октомври (събота), те ще се срещнат с учители от ПЕГ „Никола Вапцаров“ и Второ основно училище „Д-р Петър Берон“. Преди отпътуването си за Румъния и град Кълъраш те ще посетят НИАР „Мадара“. 

Материалът Румънски синдикалисти в Шумен е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!