BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радарни табла отчитат скоростта на фаталното кръгово

Две информационни радарни табла отчитат моментната скорост на движение на фаталното кръгово кръстовище на булевард „Симеон Велики“ в Шумен, видя репортер на shumenonline.bg.

Светещите табла са поставени на около 100 метра преди кръговото кръстовище. Съоръженията събират и обработват статистическата информация за скоростта, с която се движат автомобилите. При отчетена скорост над 50 км/ч. на таблото се показва намръщено човече. Таблата са информативни и не заснемат нарушителите.

Новите табла са били монтирани днес. Те са италианско производство и притежават сертификати за съответствие на ЕС. Покупката им струва общо 7000 лв., по 3 500 за брой. , заявиха от пресцентъра на Общината.

Решението за поставянето им е на Общинската комисия по безопасност на движението. Повод за това стана широкия обществен отзвук след зверската катастрофа на 28 септември миналата година, при която загина 22-годишната Светомира Станчева.

На по-късен етап на фаталното кръгово ще бъде монтирана и камера за скорост. Тя ще бъде закупена със средства на Община Шумен и дарена на Областната дирекция на МВР в Шумен.

shumenonline.bg

Материалът Радарни табла отчитат скоростта на фаталното кръгово е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!