BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проф. Христо Христов: БСП ще разгради модела “ГЕРБ” и ще превърне Шумен в социална и развиваща се община

Проф. Христо Христов: БСП ще разгради модела “ГЕРБ” и ще превърне Шумен в социална и развиваща се община„Общинският съвет на Шумен прие най-големия до момента бюджет в размер на 166 млн. лева.

От тях 60% са държавна субсидия и 40% собствени приходи. Трябва обаче да бъде посочено, че и този бюджет е крайно недостатъчен за нашата община – имайки предвид темповете, с които се развива в икономическо отношение общината.“ Това заяви кандидатът за кмет на Шумен от БСП проф. Христо Христов по БНТ.

„Планираме в интерес на общината създаване на индустриален парк 2 или техно парк. Усилията ни ще бъдат насочени към допускане само на инвеститори имащи високотехнологични производства. Идеята ни е те да имат нужда от високо квалифицирани кадри, които да бъдат създавани в нашия град и по този начин да вдигнем стандарта на живот“, обясни той за част от своите приоритети.

Проф. Христов коментира, че по отношение на централната власт Шумен трябва да получи субсидии основно в 2 сектора, където проблемите са най-сериозни, а именно здравеопазване и образование.

По думите му, Шумен е община с невероятен потенциал. „Усилията ще бъдат насочени в изграждане на туристически център, който да обхване няколко общини и общинско предприятие по туризъм, на което да бъдат вменени функции в сфера туризъм. Разчитаме на туризма, защото той създава придадена стойност, която остава в нашата община и дава възможност за развитие на среден и дребен бизнес“, допълни кандидатът за кмет на Шумен.

„На първо място, пожелавам на хората да бъдат здрави. Ако наистина искат един добър и по-достоен живот – да гласуват с бюлетина номер 1. Нашата цел е създаване на по-висока заетост, по-високи доходи, а от там и по-висок стандарт на живот в нашата община“, каза в заключение проф. Христо Христов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!