BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проблемът с бездомните кучета има решение!

Проблемът с бездомните кучета има решение!Днес в гр. Плиска се създаде инициативен комитет за решаване на проблемът с бездомните кучета.

Проблемите с бездомните кучета са в цялата страна.

В град Плиска обаче населението търси начин да принуди компетентните органи и институциите да защитят и хората, и животните, и техните права да бъдат защитени.

Днес група граждани се събраха на среща да обсъдят проблемите произхождащи от масовите нападения на хора и животни от глутници с безпризорни кучета.

Пишат се жалби, подават се сигнали от много потърпевши граждани, но институциите се оправдават една с друга.

Проблемите ескалират и тук връх взима превенцията за да се принудят компетентните органи да си свършат работата. Един работещ вариант е създаването на инициативен комитет, който да използва гражданската си енергия и да представлява обществеността пред институциите.

Такъв в Плиска е Факт – сега се инициира и подписка между гражданите, в която всички дейно се включиха по магазини и питейни заведения и обществени институции се събират подписи в подкрепа на инициативният комитет.

Хората са възмутени след множество нападнати и ухапани от бездомните кучета.

Казват „какво да чакаме, да изядат някой малко дете ли”?

Прави са хората, трябва спешно да се реши проблемът преди зимата когато гладът и студът допълнително ще озлобят глутницата.

Така се прави когато държавата отстъпва, хората се обединяват и с личен пример с лични средства решават проблемите си.

Това е инструмент в демокрацията гражданските общества да участват в местното самоуправление да контролират да изискват решения, да спазват законите и да се търсят решение рамо до рамо с компетентните институции.

Днес след създаването на инициативният комитет от будни граждани се проведоха множество разговори с ветеринарни служби, приюти за бездомни животни с местна и областна власт с общински съветници и всички сме на едно мнение – да се реши проблемът.

Инициативната група вече е входирала своята жалба до компетентните институции сега на ред са гражданите със своята подписка и много скоро гражданският контрол в общината ще бъде факт.

Предварителният диалог дава ясна представа по законовите начини да се реши проблемът с безстопанствените кучета остава гражданите да упражнят своето право по конституция и да упражнят граждански контрол и да използват всички методи за да накарат компетентните органи да си свършат работата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!