BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приемен ден  

В приемния ден на областния управител проф. Добромир Добрев граждани поставиха проблеми, касаещи ремонтни дейности в междублоково пространство в Шумен, недостиг на вода в село Ловец и нередности в изборния процес в село Правенци, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

Венцислав Петров постави на вниманието на областния управител проблем с ремонтните дейности, които община Шумен извършва в момента в квартал Херсон в града. Според него няма да бъде асфалтирано и ремонтирано междублоковото пространство до двата жилищни блока в близост до сградата на военното училище. Граждани от квартала са писали жалба до общината, но оттам са отговорили, че теренът е собственост на Министерството на отбраната и това е пречка да бъдат извършени ремонтни дейности. Експерти на Областна администрация ще извършат необходимата проверка на собствеността на терена и съобразно това ще се търси възможност да бъде оказана помощ на живущите в квартала да бъде облагороден и този район.

Проф. Татяна Чалъкова потърси съдействие от областния управител относно  проблем с недостига но вода в село Ловец, община Върбица. Местните водоизточници са с недостатъчен дебит и това води до нарушения на водоподаването. Областният управител проф. Добромир Добрев проведе разговор с управителя на ВиК Шумен Иван Пушкаров да бъдат предприети действия за решаване на проблема.

Садкъ Хасан сигнализира за проблем, касаещ нередности в провеждането на изборите за кмет на село Правенци, община Нови пазар, а именно сред гласуващите има хора, които не са жители на селото и на един адрес се регистрират допълнително лица. Във връзка с този сигнал областният управител проф. Добрев заяви, че Областна администрация ще уведоми ОД на МВР Шумен за информацията на този гражданин, постъпила в приемния ден.

Областният управител има приемен ден всеки петък от 9 ч., напомнят от пресценътра на администрацията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Материалът Приемен ден   е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!