BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предстои кулминацията на панаира във Върбица

Неделята е най-наситеният на събития ден от календара на традиционния есенен панаир във Върбица. Изложението започна в средата на седмицата с празнично шествие от центъра на града до панаирния площад с десетките търговски обекти, атракциони и места за хранене на открито.

Всяка една от вечерите беше посветени на местни състави и изпълнители и завършваше с концерт на известен поп-фолк или рап изпълнител.

Неделята е ден за изява на най-бързите и най-силните. Денят започва с конни надбягвания с участието на елитни състезателни коне и жокеи от Североизтока. В следобедните часове на алая ще мерят сили борци в категории за деца, момчета, кадети, юноши и мъже. Наградният фонд, осигурен от общината, е солиден, а финалът е предизвикателен. Той предвижда една допълнителна среща между двама от най-добрите борци, които ще бъдат избрани от организаторите, минути преди да излязат на алая. Очаква се това да бъдат най-атрактивните схватки с най-висок градус на напрежение. Победителят от този финал ще получи коч и по традиция трябва да го вдигне на раменете си, за да демонстрира превъзходство.

Състезанията в неделния ден ще бъда наблюдавани от депутати, кметове и общински съветници от региона. Предполага се, че и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще бъде сред неделните гости на върбишкия панаир.

shumenonline.bg

Материалът Предстои кулминацията на панаира във Върбица е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!