BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Превенция срещу наркотиците

Открита приемна за граждани организира Превантивно-информационният център в Шумен по повод 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества. Мотото на кампанията е: „Хората са важни! Без стигма и дискриминация засилете превенцията“.

Приемната ще бъде разположена на входа на Градската градина от 10.00 до 12.00 часа на 26 юни (понеделник). В нея специалисти от центъра ще запознават младите хора и гражданите с рисковете и последиците от употребата на наркотични вещества. Ще бъдат представени и услугите, които предлага Превантивно-информационният център в Шумен, както и интересни занимания за свободното време и съвети за здравословен начин на живот.

По същото време в района на автобусната спирка до входа на Градската градина (в посока към кв. „Тракия“) полицейски служители от ОДМВР-Шумен ще извършват проверки на водачи на моторни превозни средства за употреба на наркотични вещества и техните аналози. Добрововолци от БМЧК-Шумен ще раздават на проверените водачи информационни брошури и светлоотразителни гривни.

От 13.30 часа в къща „Баба Райна“ Общинският младежки дом в Шумен съвместно с РЗИ – Шумен и ОД на МВР – Шумен организира среща-дискусия под наслов „Бъдеще от днес!“, също посветена на Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. Тревожната тенденция при употребата на наркотици сред младите хора, все по-ниската възрастова граница за първи опит и причините, превенцията, пагубното въздействие на наркотичните вещества и субстанции върху човешкия организъм и психика са част от темите, които ще дискутират специалисти от РЗИ – Шумен съвместно с педагози и ученици от ІІІ ОУ „Димитър Благоев“, VI ОУ „Еньо Марковски“, СУ „Панайот Волов“, СУ „Трайко Симеонов“ и Професионалната гимназия по икономика. По време на събитието ще бъде представен тематичен филм на МВР за вредата от употребата на синтетични наркотични вещества, както и ще се проведе викторина с участниците в проявата.

26 юни е определен за Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества с решение на Общото събрание на ООН през 1987 г. Идеята на инициативата е хората по света да изразят своята активна позиция и съпричастност с усилията за ограничаване на разпространението на наркотиците.

Кампанията се организира от Превантивно-информационния център в Шумен в партньорство с ОДМВР-Шумен и БМЧК-Шумен.

Материалът Превенция срещу наркотиците е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!