BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Постижения на игрището, цели в производството

Шуменската компания „Алкомет” проведе традиционния си спортен празник на Шуменското плато. Стотици служителите на компанията се събраха на „осиновената” от „Алкомет” поляна, в близост до Шуменската крепост и заедно спортуваха и се забавляваха през целия ден. Поздрав с модерни танци в началото на спортния празник отправиха деца от ДГ „Дружба“. Официален старт на празника даде мажоритарният собственик на „Алкомет” Фикрет Индже. Председателят на надзорния съвет на компанията, който е и почетен гражданин на Шумен също по традиция вече, разказа пред местните репортери за инвестиционните планове на “Алкомет”.

„Алкомет“ АД ще инвестира 50 млн. евро в сгради, машини и съоръжения през тази година. „Целта ни е да увеличим капацитета си, да подобрим качеството и да излезем на пазара с нови продукти. Във връзка с това започваме инвестиция на стойност около 50 млн. евро. С тази инвестиция „Алкомет“ ще изкачи още едно стъпало нагоре“, каза Фикрет Индже.

На въпрос дали през последните години на фона на пандемията от коронавирус, световната икономическа криза и войната в Украйна е имало моменти, в които си е помислял да си тръгне от Шумен, Фикрет Индже отговори така:

„Аз имам един такъв слоган. Айше, какъв е слоганът? (Айше Музаферова, PR мениджър на „Алкомет“ отговаря: Never Give Up – никога не се предавай). Наистина имаше неприятен ефект върху нас всичко това, но по никакъв начин изобщо не сме си помисляли да оставим работата и да се махаме. Аз имам един син, който работи тук в завода. Тук имам много братя и сестри, които работят с нас заедно и които са с нас постоянно – за тяхното бъдеще изобщо няма да се откажем, Never Give Up. И в момента вече я прехвърляме тази криза, трудно е, но ще се справим. Има проблеми на пазарите. Пазарът изцяло се промени, увеличиха се енергийните разходи, себестойността се увеличи. Нашият пазар е европейският и щатският. На тези пазари има свиване и това ни се отразява негативно. Но имаме толкова млади колеги, които ще се потрудят и ще решат проблемите. Залъкът не идва сам, трябва да се отиде и да се вземе”, каза Фикрет Индже.

А младите, по-възрастните и още по-възрастните му колеги и служители, освен, че се раздават в завода, се раздадоха максимално и на импровизираните игрища на “площадката на “Алкомет””. В спортните игри участие взеха много от служителите на компанията – четири тима премериха сили в турнира по футбол на малки вратички, състезание имаше и по волейбол, канадска борба, дартс и теглене на въже. За най-малките членове на голямото семейство на „Алкомет” имаше много изненади.

В турнира по Футбол първенци станаха Валцов цех, следвани от Пресов цех и Леярен цех.

На Дартс най-добри бяха Деница Минева и Любомир Методиев от отдел Финанси, следвани от Росен Стойков и Валентин Стоянов. На трето място се наредиха Даяна Стоянова и Росен Минчев.

Леярен цех взе победата по волейбол, следвани от Административен отдел и Валцов цех.

Канадската борба: първо място бе за Никола Желязков, второ за Рейхан Ахмед и трето за Виктор Геренски.

Теглене на въже: първо място – Пресов цех, второ – Валцов 2 и трето Административен отдел.

Последният главен редактор на спрелия вече да излиза вестник “Шуменска заря” подари на собственика на “Алкомет” броя на вестника, в който се съобщава за началото на строителството на алуминиевия комбинат в Шумен през 1974 година.

 ( 

 

Материалът Постижения на игрището, цели в производството е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!