BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицаи с кампания в детските градини и училищата

Разяснителна кампания „ Пресичаме безопасно“ се провежда в детските градини и училищата на територията на областната дирекция. Превантивната кампания се води от полицейските служители, в районите за които отговарят.

Младши полицейските инспектори Милен Минев и Галина Александрова, в рамките на два дни, обучаваха ученици от НУ „ Илия Р. Блъсков“. По забавен и достъпен за тях начин им разказаха за правилата, които всички малки пешеходци трябва да знаят.

Учениците вече знаят, че освен като пътници имат задължения и като пешеходци. Оказа се, че имат добра основа по безопасно придвижване от и към училище. Напомнено им беше да пресичат само на регламентираните за това места, да не изскачат внезапно пред автомобилите и да не се движат по пътното платно.

Полицейските служители ги посъветваха да носят винаги светлоотразителен елемент, за да може в сумрачната част на деня да бъдат забелязвани от шофьорите отдалече. Кампанията е част от всички предприети мерки в рамките на акция „Зима“ и ще продължи до 15 декември.

shumenonline.bg

Материалът Полицаи с кампания в детските градини и училищата е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!