BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поздрави за Ансамбъл „Шумен“

Кметът на Шумен проф. Христо Христов поздрави танцьорите и техния главен художествен ръководител проф. Катя Кайрякова за достойното представяне на града ни по време на финалния кръг на Националния конкурс за фолклорни танцови състави и ансамбли, който се проведе в зала 1 на Националния дворец на културата на 22 юни.

Ансамбъл за народни песни и танци “Шумен” беше удостоен със специалната награда в категория “Любителски танцови състави и ансамбли с възраст на участниците 13-18 години” и се нареди в „Топ 10 Български танцов фолклор 2024“. За успешното си представяне съставът бе удостоен с награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Отличието се връчва за танца от тракийската фолклорна област “Наигра ли се, любе ле” по музика на Георги Андреев и хореография на проф. Катя Кайрякова.

Кметът пожела на ансамбъла „изяви на световните танцови сцени и заяви подкрепата на Община Шумен за бъдещите им творчески проекти“.

Материалът Поздрави за Ансамбъл „Шумен“ е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!