BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пищна заря и коледни светлини озариха площада във Велики Преслав

С детски изпълнения на открито, благопожелания и пищна заря в центъра на Велики Преслав започнаха коледните празници в старата столица. Светлините на елхата грейнаха след емоционалните изпълнения на участниците във вечерната програма. Деца и ученици, родители и гости от село Имренчево се включиха във витото хоро пред общинската администрация. Джуджета заедно с градоначалника Янко Йорданов запалиха светлините на елхата, край която общински служители са направили кът за забавления.

Празничният календар на община Велики Преслав продължава с коледни концерти в селата Драгоево и Осмар и в градското читалище „Развитие“ на 13, 17 и 19 декември. Спектакълът за малчугани „Коледни подаръци“ на ДКТ „Васил Друмев“ ще бъде представен на 16 декември в археологически музей „Велики Преслав“, а в събота в градската спортна зала ще бъде даден старт на зимен футболен турнир на малки врати за купата на феновете.

В края на декември ще се открие коледен базар в градския парк, а в последния работен ден на годината ще бъде разрязана болярската новогодишна баница с късмети.

shumenonline.bg

Материалът Пищна заря и коледни светлини озариха площада във Велики Преслав е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!