BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пари за улично осветление

Снимка: Владимир Йорданов

Община Шумен е одобрена за финансиране на проект „Рехабилитация и модернизация на улично осветление в град Шумен“ по процедурата „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ на механизма за възстановяване и устойчивост, съобщават от пресцентъра на общната.

Общата стойност е в размер на 832 811 лв. Обхватът на проекта включва подмяна на улично и парково осветление в междублокови пространства в града, обновяване на осветлението по бул. „Славянски“, по обслужващи и събирателни улици в Шумен. В проекта е заложена подмяна на 3085 броя лампи с нови енергийно ефективни LED тела. Предвидени са още въвеждане на система за централизирано интелигентно управление на уличното осветление, енергоспестяващо осветление на още 20 пешеходни пътеки и производство на енергия от ВЕИ за самопотребяване на новото улично осветление.

Основната цел на процедурата е повишаване на енергийната ефективност, намаляване на разходите на общините за осветление и подобряване на условията на живот на населението.

 

Материалът Пари за улично осветление е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!